
Jag som älskar snoddas, mockarutor, kärleksmums eller vad du kallar det, trodde att denna kaka skulle falla mig i smaken. Detta är en vit variant av den klassiska. Den har både glasyr och kokos som snoddas. Efter att jag gjort denna kaka tycker jag smör-ochkokos rutor är ett bättre namn eftersom det är det som den smakar och det enda jag tänker på när jag äter dessa, och inte direkt ordet kärlek som släktingens namn består av ;)
kaka:
4 ägg
4 dl socker
2 dl kallt vatten
2 tsk bakpulver
(jag la till 2 tsk vaniljsocker för att få godare smak)
glasyr:
150 gram margarin/smör
2 äggulor
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
topping:
riven kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg poröst.
Blanda mjöl och bakpuvler, rör försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätt vattnet.
Häll ut i en smörjd och bröad ( förslagsvis kokos ) långpanna. Sätt in i ugnen i ca 15 min. testa med provsticka.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker. Låt koka en minut. Häll detta över kakan och strö över kokos efter smak. Skär upp i rutor när kakan svalnat ( annars blir det lite kletigt med glasyren. )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar