söndag 10 januari 2010

Min kyckling- och currypaj






Den är pajen är lite annorlunda men väldigt god. Jag är ingen mästare på pajdeg, och detta recept ger lite vääl smulig pajdeg ( efter gräddning ). Det blev iaf min denna gång, då jag använde 1 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 0,5 dl rågsikt. Kanske för grovt?
Skippa inte bananen , den är pricken över i! När man lägger upp pajen på tallriken finns det risk för att allt blir sörja, så laga inte detta receptet vid finmiddagen ;)

Pajdeg:

2,5-3 dl valfritt mjöl, men varav 1 dl vetemjöl
100 gram margarin

Fyllning:
200 gram champinjoner (konserverade)
1 röd paprika
1,5 tsk curry
½ hönsbuljongtärning
1 msk vetemjöl
3 dl grädde(iaf 2 dl matlagningsgrädde och resten mjölk)
ca 400 gram färdig kyckling i bitar/strimlor
1 banan
ev. riven ost (jag hade inte det på min bit, gillar inte det på paj, gratäng och lasagne.)

Rör ihop ingredienserna för degen och tryck ut degen i en form. Låt stå i kylen 30 min. Förgrädda sedan i 200 grader i 10 min.
Fräs champinjonerna och paprikan, tillsätt sedan curry och mjöl. Späd på med grädde och lägg i buljongtärningen och koka i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Sprid ut kycklingen över pajdegen, och häll över currystuvningen. Skiva bananen och sprid jämnt ut. Strö över osten och grädda pajen 15-20 min i 200 grader. Osten ska ha lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar