

Detta är första gången jag gör chokladmousse, och jag var lite rädd för att det skulle bli misslyckat. Och det var faktiskt nära att det blev det också :)Lösningen kommer jag till senare. det blir 4 port.
Den blev lite besk enligt min smak, så nästa gång ska jag ta mjölkchoklad. Ett måste är att ha hallon till, för något måste man ha , och jordgubbar som jag hade funkade endast tillfredställande.
100 gram mörk choklad eller annan
2 äggulor, rumstempererade
0,3 dl kaffe , rumstempererat
ca 4 msk socker (tog jag när jag använde 70% choklad)
2,5 dl MJUKT vispad grädde, den ska precis hålla ihop så den inte rinner ner från vispen, men inte bli hård.
Smält chokladen i vattenbad på låg värme, se till så ingen vattenånga kommer i. Låt svalna.
Vispa i en äggula i taget, och tillsätt kaffet och sockret. Vill du inte ha kaffe, ta motsvarande mängd vatten.
Häll en klick grädde i chokladsmeten, och rör tills det blir jämnt. Här behövs säkerligen en elvisp!!! Blanda sedan i resten av grädden.
Fyll i formar och ställ i kylen minst 1 h , gärna 1,5 h. Ju längre tid, ju mer "moussig" blir den :)
Servera med ev en klick grädde, och gärna hallon eller nåt liknande. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar