söndag 10 januari 2010

Chokladmousse





Detta är första gången jag gör chokladmousse, och jag var lite rädd för att det skulle bli misslyckat. Och det var faktiskt nära att det blev det också :)Lösningen kommer jag till senare. det blir 4 port.

Den blev lite besk enligt min smak, så nästa gång ska jag ta mjölkchoklad. Ett måste är att ha hallon till, för något måste man ha , och jordgubbar som jag hade funkade endast tillfredställande.

100 gram mörk choklad eller annan
2 äggulor, rumstempererade
0,3 dl kaffe , rumstempererat
ca 4 msk socker (tog jag när jag använde 70% choklad)
2,5 dl MJUKT vispad grädde, den ska precis hålla ihop så den inte rinner ner från vispen, men inte bli hård.

Smält chokladen i vattenbad på låg värme, se till så ingen vattenånga kommer i. Låt svalna.
Vispa i en äggula i taget, och tillsätt kaffet och sockret. Vill du inte ha kaffe, ta motsvarande mängd vatten.
Häll en klick grädde i chokladsmeten, och rör tills det blir jämnt. Här behövs säkerligen en elvisp!!! Blanda sedan i resten av grädden.
Fyll i formar och ställ i kylen minst 1 h , gärna 1,5 h. Ju längre tid, ju mer "moussig" blir den :)
Servera med ev en klick grädde, och gärna hallon eller nåt liknande. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar